Web Analytics Made Easy - Statcounter

به اعتقاد کارشناسان یک پژوهشکده اسرائیلی سعودی‌ها در صورت افزایش سود سازش برای آنها، وارد توافق ابراهیم خواهند شد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، پژوهشکده تحقیقات امنیت رژیم صهیونیستی که وابسته به دانشگاه تل‌آویو است، خبر داد، بر خلاف ادعای ریاض در مورد مرتبط بودن سازش با تل‌آویو به روند سازش فلسطینی ـ اسرائیلی، امکان تقویت روابط فیما بین بدون در نظر گرفتن این روند وجود داشته و مسئله تنها به میزان منافعی است که محمد بن سلمان از ایالات متحده در قبال آن دریافت می‌کند، بستگی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در گزارش این پژوهشکده آمده است: می‌توان گفت که روابط بین واشنگتن با ریاض و میزان آمادگی ایالات متحده برای راهبری سازش در خاورمیانه نقش سرنوشت سازی در این سرعت بخشیدن به آن دارد.

در بخش دیگری از این گزاش هم آمده است: اگر رهبری عربستان (بخوانید محمد بن سلمان) به این نتیجه برسد که نزدیکی با اسرائیل می‌تواند منجر به تقویت روابطش با ایالات متحده شده و چهره افراطی‌اش را در این کشور بزداید و منافع اقتصادی وسیاسی از آن به دست آورد، به طور حتم این گام را به سوی اسرائیل برخواهد داشت.

این پژوهشکده نیز اذعان دارد که در دوره ولیعهدی محمد بن سلمان، تغییرات تدریجی به سوی برقراری روابط بین ریاض و تل‌آویو هم دیده شده و نشانه‌های از سازش هم قابل ملاحظه است، در این رابطه گزارش‌‌هایی در مورد ورود بخش خصوصی اسرائیل به عربستان و امضای قراردادهایی در زمینه‌های فن‌آوری و کشاورزی در این کشور منتشر شده است همچنین شاهد افزایش دیدارهای مسئولین امنیتی اسرائیلی و سعودی هم بودیم که خود در راستای گسترش همکاری اطلاعاتی بین دو طرف انجام می‌شود.

در عین حال گزارش این مرکز پژوهشی تاکید دارد که برای علنی کردن این روابط و توسعه آن خانواده سلطنتی (یا همان محمد بن سلمان) باید ابتدا بر حساسیت‌های داخلی و خارجی نسبت به این اقدام غلبه کند، زیرا با توجه به جایگاه شاخصی که عربستان در اختیار دارند و به عنوان متولی اماکن مقدس مسلمانان این رفتار ریاض می‌تواند تاثیرات خاص به خود را داشته باشد.

با این حال این گزارش تاکید دارد که عربستان توافق ابراهیم را از دور تایید کرده و رهبرانش از جمله محمد بن سلمان مواضع و گفتمان اعتدال گرا تری را نسبت به اسرائیل در پیش گرفته‌اند.

پژوهشگران به طور نمونه به گفتگوی محمد بن سلمان با مجله آتلانتیک استناد کرده‌اند که خبرگزاری رسمی عربستان هم متن کامل آن را در 3 مارس گذشته منتشر کرد و در آن ولیعهد عربستان گفت که به اسرائیل به دید یک دشمن نگاه نمی‌کند بلکه به عنوان یک متحد احتمالی می‌نگرد متحدی که می‌تواند در تحقق بسیاری از منافع با آن همکاری کرد، اما پیش از آن باید برخی از مسایل حل شود، اما وی توضیح بیشتری در این رابطه نداد.

گزارش همچنین به سخنان عادل الجبیر وزیر مشاور در امور خارجه سعودی هم استناد می‌کند که در آستانه سفر ماه گذشته جو بایدن به کشورش اعلام کرده بود: ما اعلام کردیم که صلح در پایان یک روند تحقق پیدا می‌کند نه ابتدای آن و نتیجه گیری می‌کند که این موضع دامنه مانور عربستان را افزایش داده است تا به تدریج گام‌های کوتاهی در زمینه سازش بردارد.

در پایان این گزارش هم تاکید شده است ادامه روند سازش کشورها پارامتری تعیین کننده برای روابط بین اسرائیل و عربستان محسوب می‌شود زیرا می‌تواند به پیوستن عربستان سعودی به قطار توافقنامه‌های سازش مشروعیت ببخشد.

انتهای پیام/*

 

منبع: تسنیم

کلیدواژه: محمد بن سلمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۶۰۰۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بن سلمان: مخالف آوارگی مردم غزه هستیم

به گزارش «تابناک: به نقل از ایرنا از خبرگزاری رسمی عربستان سعودی (واس)، محمد بن سلمان تصریح کرد که عربستان تمام تلاش خود را برای برقراری ارتباط با همه طرف‌ها برای توقف تنش‌ها در غزه و جلوگیری از گسترش آن، می‌کند.

ولیعهد عربستان سعودی همچنین با تاکید براینکه ریاض قاطعانه مخالف آوارگی مردم فلسطین است، گفت که کشورش همواره در کنار مردم فلسطین برای دستیابی به حقوقشان برای داشتن یک زندگی شایسته و دستیابی به صلح عادلانه است.

به گزارش ایرنا، گروه‌های مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که سرانجام پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ (۲۴ نوامبر ۲۰۲۳) آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد.

این وقفه در جنگ، هفت روز ادامه یافت و سرانجام صبح جمعه ۱۰ آذر (اول دسامبر ۲۰۲۳) آتش‌بس موقت به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت.

این رژیم برای جبران شکست خود و توقف عملیات مقاومت، گذرگاه‌های نوار غزه را بسته و در حال بمباران این منطقه است.

دیگر خبرها

  • عربستان و اسرائیل سازش می‌کنند؟
  • نخست‌وزیر مالزی: برای برقراری عدالت در قبال فلسطینی‌ها قاطعانه عمل می‌کنیم
  • افشای گفت‌وگوهای مخفیانه عربستان با اسرائیل در جریان جنگ غزه + جزئیات
  • رسانه عبری از پیشرفت ملموس در سازش ریاض-تل‌آویو خبر داد
  • گفت‌وگوهای پنهانی عربستان با اسرائیل در جریان جنگ غزه
  • بن سلمان: مخالف آوارگی مردم غزه هستیم
  • توافق سازش عربستان با اسرائیل در نقاط پایانی خود قرار دارد
  • رسانه صهیونیست هدف اصلی سفر بلینکن به ریاض را فاش کرد
  • ریاض: به توافق امنیتی با آمریکا نزدیک شده‌ایم
  • لیندسی گراهام خواستار توافق عربستان و اسرائیل شد